Ioana Pașca - O elevă de excepție


Pentru cei care nu știu ce înseamnă EGOI, lămurim îndată: EGOI este Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, un concurs care a fost organizat prima dată în 2021, cu scopul încurajării fetelor de pe tot globul să abordeze lumea informaticii, dar și pentru a îmbogăți diversitatea domeniului ştiințific. Anul acesta,  a avut loc a patra ediție, iar de la an la an, a devenit un concurs din ce in ce mai competitiv și valoros. Ediția din 2024 a concursului european a avut loc în perioada 21-27 iulie, în Veldhoven, Olanda, lângă oraşul Eindhoven. Delegația ce a reprezentat România a făcut parte din cele 56 de țări din întreaga lume și a avut în componență fetele cu rezultatele cele mai bune obținute la Olimpiada Națională de Informatică, etapa de baraj. Ioana Pașca este elevă în clasa a XI-a A, profil matematică-informatică intensiv, la Liceul Teoretic "Avram Iancu" Brad, iar pe lângă reușitele ei școlare și extrașcolare, a mai apărut una esențială, în devenirea ei ca elev și ca om: selectarea printre elevele țării noastre care au reprezentat România la competiția din Olanda. De la faza județeană a Olimpiadei de Informatică și până la cea internațională, adică etapă cu etapă, Ioana și -a incercat și a depășit limitele, a perseverat în voința și ambiția de a ști, de a fi mai bună, de a fi cea mai bună. Este vorba despre muncă enormă, efort intelectual și dorința de a reuși, într-un domeniu extrem de complicat cum e cel al informaticii. Încununarea succesul a venit odată cu obținerea Medaliei de Argint, la concursul din Olanda, făcând cinste țării noastre și punând pe harta lumii comunitatea brădeană,  dar mai ales liceul la care studiază de trei ani. Reușita extraordinară nu ar fi fost posibilă fără îndrumare științifică și emoțională, iar aceasta a venit necondiționat din partea domnului profesor-tata Romulus Pașca și a doamnei profesoare Lungu Felicia Nicoleta, care au știut că performanța de nivel înalt e un cumul de factori intelectuali și mentali, pe care Ioana i-a dobândit și i-a urmat din plin, în special în cei trei ani de liceu. Câștigând și bursa pentru cea mai meritorie elevă, la finalul anului școlar 2023-2024, Ioana Pașca este exemplul cel mai bun că finalul unui an școlar nu înseamnă doar vacanță, vară și distracție, nu înseamnă pauză intelectuală și nici uitare intenționată a procesului educativ personal. Pentru Ioana, finalul anului școlar a însemnat mult mai mult: Medalia de Argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, din Olanda. Pentru asta, dragă Ioana, liceul și comunitatea îți mulțumesc și te aplaudă frenetic! Mult succes! Prof. Fărău Adrian


Rezultate Olimipiade și Concursuri Școlare 2023-2024


Activități ale elevilor


CloudFlight Coding Contest 2024


Vineri 19 Aprilie, liceul nostru a făcut din nou parte dintre gazdele concursului internațional de programare CloudFlight Coding Contest. Patruzeci și doi de elevi grupați în treisprezece echipe reprezentând LTAI, Colegiul Național Decebal Deva și Colegiul Național Regina Maria Deva, și-au disputat premiile generoase oferite de compania CloudFLight. In cea mai strânsă competiție pe care am văzut-o până acum la Brad(primele șapte echipe au avut același punctaj), Anamaria Ștefan și Ioana Pașca de la LTAI au reușit să termine cu trei minute mai devreme decât reprezentații Colegiului Național Decebal, Maria Petric, Daniel Gheorghe și Raul Modi. Pe locul trei a fost o altă echipa de la LTAI - Alin Buște, Rareș Poenar și Darius Chifor, urmați la mică distanță de două echipe de la Regina Maria. La nivel global echipele de top LTAI s-au clasat pe locurile 38 si 53 dintr-un total de nu mai puțin de 756 de echipe.


Balul de Craciun
2019


Balul de Craciun
2019


,,Poveste de Crăciun” a fost și este un proiect al Liceului, organizat de Consiliul Elevilor. In Decembrie 2019 a avut loc balul de Crăciun care S-a desfășurat in sala de sport a școlii HCC Brad. Acest bal are ca scop strângerea unei sume de bani care este strânsă din vânzarea de decorațiuni de Crăciun, confecționate hand-made, de către elevii liceului implicați in proiect.



Balul a constat intr-un program artistic interpretat de elevi ai liceului Avram Iancu. Evenimentul a fost prezentat și coordonat de către Nicolas Ciubotaru, președinte Consiliul Elevilor LTAI, Oana Tutunaru ex-președinte Consiliul Județean al Elevilor HUNEDOARA și Anca Cioflica vicepreședinte Consiliul Elevilor LTAI.



La sfârșitul programului, organizatorii au strans suma de bani adunata din vânzarea produselor și din donații și a doua zi S au prezentat la primăria Brad, împreuna cu care au cumpărat 12 pachete cu produse alimentare și diverse produse pentru sărbătorile de iarna . In aceeași zi Elevii și reprezentanții primăriei au mers la livrarea pachetelor către cele 12 familii nevoiașe din municipiul Brad .


Balul de Dragobete
2019


Balul de Dragobete
2019


Balul de Dragobete 2020 Balul a fost organizat cu ocazia sărbătorii de Dragobete. Evenimentul a fost organizat de către Elevii claselor a 10-a in parteneriat cu Primăria Brad. Balul S-a desfășurat in sala de sport a liceului.





Tema balului a fost ,,Back in time”. Fiecare pereche din cele 7 a reprezentat o decadă de timp, astfel am avut perechi din anii 20 pana in prezent .



La sfârșitul balului invitatul surpriza a fost artistul Florian Rus care a făcut o atmosfera foarte plăcută in bal. After party-ul a avut loc la Diesel Pub . Acest bal a rămas in amintirea multora din liceu ca un eveniment foarte plăcut și bine organizat .


LET'S DO IT, ROMANIA!
2021


LET'S DO IT, ROMANIA!
2021


Let s do it, Romania! - o campanie națională de voluntariat, de conștientizare, dar mai ales un manifest și un îndemn la respect pentru mediul înconjurător!



LTAI a fost prezent prin 32 de elevi voluntari ai săi și trei cadre didactice.

Împreună cu Primăria Brad, cu celelalte școli gimnaziale, cu Armata, Jandarmeria, dar și cu diverse asociații, au oferit un exemplu de responsabilitate civică și ocupare eficientă și practică a timpului liber.


SELFIE HUNT
2021


SELFIE HUNT
2021


”Abilități, atitudini pozitive, învățare prin experiență, cooperare în echipe, cunoașterea valorilor comunității locale - acestea sunt atributele jocului SELFIE HUNT, desfășurat ca activitate extrașcolară, la LTAI, vineri, 19.11.2021.



35 de elevi, coordonați de Consiliul Elevilor, s-au distrat serios și au învățat că o fotografie poate dezvălui lucruri neștiute despre orașul nostru și despre propriile lor comportamente și sentimente, într-o originală vânătoare de comori locale.



Bravo câștigătorilor și felicitări tuturor participanților! Felicitări, profesor Adrian Fărău - Consilier Educativ al liceului nostru, pentru coordonare!


ALĂTURI DE UCRAINA
2022


ALĂTURI DE UCRAINA
2022


„Noi, Consiliul Școlar al Elevilor al Liceului Teoretic Avram Iancu Brad am desfășurat o acțiune prin care ne arătăm solidaritatea cu poporul Ucrainean în special cu tinerii din Ucraina, care au fost forțați din cauza războiului să își părăsească țara respectiv si școlile. Alături de Ucraina! Solidaritatea noastră constă și în fapte. Astfel împreuna cu Conducerea Liceului Teoretic Avram Iancu Brad vom desfășura o campanie umanitară prin care vom strânge alimente neperisabile, paturi, jucării, saci de dormit etc, pentru refugiații ajunși pe teritoriul Țării noastre.



De asemenea, liceul nostru asigură spațiu de cazare în clădirea internatului în cazul unui număr mare de refugiați, Liceul fiind inscris pe lista Crucii Roșii a locurilor disponibile din județul Hunedoara.



Invităm toți elevii care vor să participe la campania umanitară să ia legătura cu reprezentatul clasei pentru a depune donațiile.”





CODING CONTEST
2023


CODING CONTEST
2023


Ieri, 20.10.2023, am organizat pentru a treia oara la LTAI concursul CodingContest, unul din cele mai mari concursuri de programare din lume: https://register.codingcontest.org/ pentru copiii de liceu.



Au participat 39 de elevi, organizați în 12 echipe reprezentând Colegiul Național Decebal, Deva, Colegiul Național Regina Maria, Deva, Liceul Aurel Vlaicu, Orăștie, Colegiul Național Avram Iancu Câmpeni și bineînțeles LTAI.



A fost un concurs cu provocări neașteptate(probleme cu furnizarea de internet la Brad, probleme tehnice cu platforma de concurs, și greșeli în specificația problemei trei), provocări care au generat o competiție extrem de strânsa cu un final dramatic.

Copii de la Câmpeni - prin echipa OneAndZero au fost cei care și-au păstrat calmul și au reușit să câștige cu un avans de doar un minut și 20 de secunde. Echipele noastre au avut performanțele cu care ne-au obișnuit: WCodKilla a ocupat locul 2, 3xkatt poziția 3 iar Racheta locul 6, toate cu același nivel de punctaj ca și campionii. A patra echipa LTAI, echipa de juniori formată doar din elevi de clasa a-10-a, Kamikaze a luat un onorabil loc 9, reușind să facă doar cu un nivel mai puțin decât câștigătorii.