PROGRAMUL ADOPTĂ O CLASĂ


Se știe cu certitudine că oamenii nu-și uită niciodată rădăcinile, locurile natale, acele fărâme esențiale de viață care i-au lansat pe orbita lumii sociale și profesionale. Oricâte griji ar avea, oricât de departe ar evada gândurile omului, oricât de mare ar fi distanța geografică la care se află, bucuria amintirii copilăriei, a casei natale sau, mai ales, a anilor de liceu, nu se poate măsura în nimic, e imensă. Se poate observa foarte ușor acest lucru, din reacția generațiilor foștilor absolvenți, care revin, an de an, pe holurile și în sălile liceului nostru, pentru a-și aminti cu nostalgie și drag momente memorabile din viața lor de licean.

Anul acesta, liceul nostru împlinește 155 de ani de existență, iar asta se traduce și prin numărul impresionant de generații care l-au absolvit, dar și prin mândria apartenenței la o tradiție educațională indiscutabilă, în partea aceasta a țării. Este vorba despre minunații noștri alumni care au știut și știu să prețuiască valoarea școlii absolvite, ducând cu ei, oriunde s-ar afla, în această lume, imaginea simbolică și unică a Liceului Teoretic ”Avram iancu” din Brad. Ne gândim permanent la ei și respectăm tot ce a însemnat trecutul educațional al școlii noastre, prin intermediul lor, al celor care reprezintă exponentele umane ale istoriei liceului nostru. Că sunt faimoși sau nu, au importanță egală pentru noi, pentru că evoluția lor, în băncile liceului, reprezintă un impuls pentru generațiile actuale și viitoare de elevi.

Dorim ca amintirile și gândurile de bine ale alumnilor să fie și concretizate, ca dovadă a respectului reciproc. De aceea, Dragi Alumni, vă propunem un program minunat, care să ofere posibilitatea comunității voastre să se implice în viața activă a școlii, prin susținerea financiară a unor idei, proiecte și modernizări de infrastructură. Astfel, vă propunem proiectul ”Adoptă o clasă”, un proiect drag nouă, plin de inițiativă și succes, mai ales că nu se află la prima lansare. Prin acest proiect, încercăm să unificăm comunitatea de alumni, în jurul liceului pe care l-ați absolvit și, prin asta, să vă dăm oportunitatea plăcută de a contribui, prin sprijin financiar sau suport de idei, la modernizarea infrastructurii școlare, supusă în permanență schimbării timpurilor.

Pe principiul ”împreună facem lucrurile mai bine”, vă încurajăm să susțineți o idee proprie, un proiect personal sau propus de conducerea liceului, prin care să adoptați o clasă pentru a o moderniza, tu sau împreună cu alți foști colegi, să adoptați un laborator, o zona din școală pentru a o reabilita sau orice altă idee care să contribuie la bunăstarea actuală și viitoare a elevilor din liceul nostru. Suntem convinși de satisfacția unei astfel de realizări, deoarece o astfel de inițiativă întregește afectiv un ciclu de viață, pe care voi, dragi alumni, l-ați început cu atâtea emoții, pe băncile acestei școli.

Participarea la programul propus de noi este foarte simplă, pentru a nu ne încurca în birocrație și aspecte inutile, care ar îngreuna comunicarea și realizarea concretă a inițiativelor. Astfel, ne puteți scrie un email pe adresa cnaibrad@yahoo.com, îl puteți suna pe domnul director, Ștefan Bogdan Mihai, la numărul 0742076043, sau, de ce nu, vă așteptăm la o cafea, la sediul liceului, pentru a împărtăși ideile și eventualele proiecte, față în față, într-un cadru relaxat.

Susținerea acestui proiect depinde de fiecare dintre voi, de dorința, dar și de gradul de implicare, de posibilitățile financiare individuale sau de grup ale voastre. Ne puteți împărtăși idei concrete sau ne puteți oferi un sprijin material, pe baza căruia vom încheia un contract de sponsorizare cu clauze contractuale sau, pur și simplu, ne puteți vira, ca donație, bani în contul liceului nostru. Orice inițiativă e binevenită și bineprimită, deoarece e o dovadă că nu ați uitat nicio clipă fericirea apartenenței la o școală de mare valoare educațională, oferind, în același timp, un suport esențial prezentului și viitorului educațional școlii noastre.

Pe lângă aprecierile și mulțumirile noastre verbale, vă vom oferi și o recompensă simbolică, prin crearea unei plăcuțe de apreciere scrisă dedicată vouă, celor ce doriți să vă implicați în proiect. De asemenea, vom promova fiecare inițiativă pe profilul de Facebook al liceului, dar și pe site-ul școlii noastre, în spiritul sustenabilității, dar și a vizibilității inițiativei voastre.

Cu speranța că propunerea noastră va găsi inițiative puternice și de durată, în rândul vostru, vă asigurăm de toată simpatia noastră și de faptul că, indiferent de vremuri și vreme, porțile liceului vor fi deschise permanent pentru voi, le puteți trece fără reținere, oricând simțiți nevoia de a retrăi o parte minunată a vieții de licean, oricând impulsul interior vă îndeamnă să mai fiți, pentru scurt timp, încă o dată, elevi.


Cont pentru donații: RO09TREZ3695007XXX000054 deschis la Trezoreria Brad
S-au înscris în program și ne ajută să ne transformăm visele în realitate:©Copyrighted 2021 LTAI Brad - Gaube Robert-Gabriel